Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Vigelandsparken

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Έγινε και αυτό. Εγερτήριο στις 6 και 30 με ξυπνητήρι, ο μόνος τρόπος να προλάβουμε να πάρουμε γεύση από Όσλο αφού στις 12 και 30 έπρεπε να μαστε στο λιμάνι για Κίελο.

Με υπέργειο ηλεκτρικό για να δούμε και την πόλη φτάνουμε στο κέντρο για βόλτα και προορισμό το Vigelandsparken. Ένα τεράστιο πάρκο με δεκάδες έως εκατοντάδες γλυπτά του Gustav Vigeland (1869-1913) και των μαθητών του με χαρακτηριστική φιγούρα τον “θυμωμένο” πιτσιρικά. Το διασχίζουμε μάλλον βιαστικά και από τον κίνδυνο της βροχής αλλά και από την πίεση του χρόνου. Επιστρέφουμε στο κέντρο (λιμάνι και δημαρχείο), hostel, φορτώνουμε και κατευθείαν για καράβι. Το καλύτερο κρουαζιερόπλοιο των 15 καταστρωμάτων, 223 μέτρων μήκους, ιπποδύναμης 45000 bhp και βάρους 75.000 τόνων. Διαπιστώνουμε ότι οι τιμές κυρίως των αναμνηστικών είναι οι μισές απ’ ότι στην υπόλοιπη Νορβηγία. Πολύ αργά για δάκρυα.

Φωτογραφίες της ημέρας



Με φόντο το νευριασμένο διάσημο πιτσιρικά του Vigeland. Νευρίασε λένε γιατί όλοι πιάνουν το χέρι του για φωτογραφία και το χέρι του άσπρισε


Στο Vigelandsparken


Βόλτα στους δρόμους του Όσλο


Στην καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου της Color Line που θα μας μετέφερε από το Όσλο στο Κίελο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου