Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μακαρονάδα Νορβηγιέσκα

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Οι δυο λαλούν στο αυτοκίνητο και οι τρεις χορεύουν με τις μοτό στη βροχή.

…και εκεί που περιμένεις να δεις λίγο ήλιο, ξεκινάς με βροχή. Όλα πάλι από την αρχή. Λίγα χιλιόμετρα σήμερα αλλά υγρά και μουντά.

Είμαστε όμως στο Λοφότεν!! Στα διάσημα νορβηγικά νησιά προς το βορρά. Λείπει ο ήλιος – λείπει το χρώμα. Διαισθανόμαστε όμως όλοι μας τη διαφορά αυτή και τα φανταζόμαστε ηλιόλουστα. Η βροχή δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να τα χαρούμε. Δύσκολα στρίβεις ακόμα και το κεφάλι ντυμένος με τον εξοπλισμό για τη βροχή.

Νωρίς το απόγευμα στο κάμπινγκ σε ένα από τα νησιά. Καμπίνα πάνω στη θάλασσα σε πασσάλους, χαρακτηριστικό των νησιών Λοφότεν. Επίσκεψη σε ένα άλλο κοντινότερο νησί. Μαγευτικό! Υπέροχο! Όλα τα “κτίσματα” (τα νορβηγικά εξοχικά αλλά και τα χωριά τους είναι ξύλινες κατασκευές) είναι με πασσάλους πάνω στη θάλασσα. Πανέμορφο ψαροχώρι. Καθόμαστε σε ένα café-restaurant για μπύρες αλλά κάνει πολύ κρύο. Το τζάκι είναι όμως αναμμένο και τα καλοριφέρ στο full. Αποφασίζουμε το βράδυ να μαγειρέψουμε στην καμπίνα και έτσι ψωνίζουμε όλα τα σχετικά. Οκτώ πιάτα καταπληκτική μακαρονάδα. Το μάγειρα που έχουμε μαζί μας στο ταξίδι (διάσημο στην Ελλάδα και τα γύρω χώρες Κώστα Σπανό) του δίνουμε οκτώ φορές συγχαρητήρια.

Φωτωγραφίες της ημέρας


Τα νορβηγικά νησιά Λοφότεν


Περιήγηση στα ξύλινα χωριουδάκι των νησιών Λοφότεν


Ο καιρός αδικούσε τις φωτογραφίες στα νησιά αλλά ο "Καιρός" (Γιώργος Τετράδης) δεν έδειχνε να πτοείται


Το μελαγχολικό βλέμμα του μοτοσικλετιστή που ετοιμάζεται να βγεί στη βροχή


Αδιάβροχα... η επίσημη ένδυση των μοτοσικλετιστών στη Νορβηγία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου