Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Επειγοντα εισιτηρια-καταλυματα

Πληντροφοι και πληναγωνιστες, μετα απο εμβριθη μελετη πρεπει να σας πληροφορησω για τα εξης:

1.Πρεπει να κλεισουμε απο ΤΩΡΑ εισιτηρια για την αναχωρηση μας απο την Ηγουμενιτσα,επειδη εκεινες τις ημερομηνιες θα γινεται χαμός.
Το αναλαμβανω αν συμφωνειτε και μου τα δινει το κοινο ταμειο.
Χρειαζομαι,ομως,τα στοιχεια των μοτοσυκλετων και του αυτοκινητου.Θα σας πω για τις χρεωσεις.

2.Πρεπει να κλεισουμε απο τωρα αεροπορικα εισιτηρια και καταλυματα για τα Σβαλμπαρντ και το Τρομσο, απο το οποιο παμε αεροπορικως στο Β Πολο. Συμφωνα με τους οδηγους και το δικτυο, στα νησια αυτα του Πολου αξιζει να μεινει κανεις περι τη βδομαδα, γιατι σε πανε σε κολπους, ορυχεια, παγετωνες, ερευνητικα κεντρα, πολικες αρκουδες και τετοια. Εμεις δεν εχουμε τοσο καιρο. Μπορουμε, ομως, να μεινουμε 2 μερες, ενταγμενοι σε ενα προγραμμα περιηγησης απο τον τουρισμο της περιοχης - ετσι κι αλλιως δεν υπαρχουν δρομοι και δεν μπορεις να πας μονος σου πουθενα χωρις ελκυθρα και ερπυστριοφορα ή σκι. Τους λες τι θελεις να δεις και σου φτιαχνουν ενα προγραμμα ,σε παιρνουν απο το αεροδρομιο,σε πηγαινοφερνουν στα αξιοθεατα και στο καταλυμα σου και σε στελνουν στην ευχη του Οντιν οταν φευγεις.

Επειδη, ομως, εκει πανε οι βορειοι που ειναι προγραμματισμενοι απο προπερσυ, εμεις πρεπει να βγαλουμε απο τωρα τα εισιτηρια που υπαρχουν ακομα και να κλεισουμε και τους οδηγους του τουρισμου, μαζυ με τα δωματια μας. Και στα Σβαλμπαρντ και στο Τρομσο απ οπου παμε στα Σβαλμπαρντ. Οι ημερομηνιες που προτεινω ειναι αναχωρηση για Σβαλμπαρντ 18 Ιουλιου, παραμονη 19 και 20, επιστροφη στο Τρομσο 21, απο οπου φευγουμε για τα πιο νοτια φιορδ ή κανουμε κρουαζιερα στα εκει φιορδονησια: http://www.destinasjontromso.no/english/index.html και http://www.destinasjontromso.no/english/index.html
Τα εισιτηρια πηγαινελα με το αεροπλανο ειναι 1300 ευρω και για τους 5 και η παραμονη στοιχιζει απο 50 μεχρι 100 $ το κεφαλι, αλλα εχει και φαϊ μεσα. Δεν ξερω ποσο στοιχιζει ο τουρισμος, αλλα μολις μαθω θα σας πω. Ο τουρισμος δεν με αγχει. Εκει θα ειναι. Τα εισιτηρια και τα καταλυματα με αγχουν. Μπορω να τα κλεισω μολις μου δωσετε το ΟΚ και τα βρισκουμε στο κοινο ταμειο.

3.Αυτα ειναι τα επειγοντα.Εχω επικοινωνησει με το λιμανι του Ροστοκ και περιμενω να μου πουν ποιες ωρες εχει φερυ για απεναντι στη Δανια.

4.Δειτε και τα προηγουμενα ποστ γιατι καλο θα ηταν να κλεισουμε τη διανυκτερευση και στο Μπαντ Βαϊζεε πριν απο το Μοναχο, αν συμφωνουμε, βεβαιως. Δηλαδη,να εχουμε καλυμενα ολα τα νωτα μας εκει που δεν θα ειμαστε σε μεγαλες πολεις και στις οποιες ενα αξιοπρεπες κρεββατι παντα θα το βρεις στην Ευρωπη.

5.Δειτε σας παρακαλω τις σελιδες,που ακολουθουν στο δικτυο:
http://www.avinor.no/en/airport/tromso/timetables
http://www.svein-nordahl.com/svalbard/
http://en.bad-wiessee.de/

6.Νομιζω οτι μεσα στη βδομαδα πρεπει να εχουμε κλεισει αυτες τις τρυπες και να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο οτι θα φτασουμε στον Πολο.
Διοτι αυτη ειναι μια εκδρομη του Πολου και οχι του κωλου.

Τετραδης

2 σχόλια:

  1. Πλήντροφε Γιώργο,

    Μπράβο καταρχήν για το ψάξιμο. Νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο. Εισιτήρια πρέπει να κλείσουμε. Αν δεν βρούμε ημερομηνία για ένα μεταφορικό μέσο μπορεί να πάει στράφη όλο το πρόγραμμα. Έχεις λοιπόν το ΟΚ (από μένα) για εισιτήρια μεταφορικών. Για κοινό ταμείο μπορούμε είτε να βγάλουμε ένα νέο λογαριασμό σε τράπεζα ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο υπάρχον και να βάλουμε ένα ποσό ο καθένας γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα έξοδα πριν το ταξίδι (αγορές, κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και τα στοιχεία μου τα έδωσα είδη τηλεφωνικά στο Γιώργο, τα επισυνάπτω και στο σχόλιο αυτό προς πάσα διευκόλυνση:

    Όνομα στο διαβατήριο: SPANOS KONSTANTINOS
    Ημ. Γεννησης: 14-1-1978
    Αυτοκίνητο: MITSUBISHI OUTLANDER INSTYLE 2.4
    Αριθμός αυτοκινήτου: ΡΙΟ 8186

    ΑπάντησηΔιαγραφή